جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید ( 09925623451 - 09192653042) abaneh.water@gmail.com

سوالات متداول

سوالات متداول

ارسال شده توسط abaneh

سوالات متداول
آب دیونیزه چیست و چگونه به دست می آید ؟

آب دیونیزه یا آب DI را گاهی اوقات به عنوان آب بدون مواد معدنی یا آب DM می نامند. وآبی است که بیشتری یونها در آن حذف شده است.آب لوله کشی طبیعی مملو از یونهایی است که از محیط طبیعی، لوله ها و منابع دیگر بدست می آیند. بطور معمول این یون ها ممکن است شامل سدیم، کلسیم، آهن و مس باشند.فرآیند دیونیزاسیون که از سیستم اسمز معکوس (RO ) استفاده می شود یون های معدنی را از بین می برد و یکی از جنبه های مهم تصفیه آب فوق خالص برای کاربردهای مختلف است.

تفاوت بین آب مقطر و آب دیونیزه:

شما می توانید آب شیرین را بنوشید , اما برای اکثر آزمایش ها ی آزمایشگاهی , تجهیزات کالیبراسیون و یا تمیز کردن ظروف آزمایشگاهی مناسب نیستند . برای آزمایشگاه آب دیونیزه تصفیه شده نیاز است . روشهای معمول تصفیه ی آب شامل اسمز معکوس ( RO ) , تقطیر و دیونیزاسیون است .تقطیر و دیونیزاسیون شبیه هم هستند و هر دو فرایند ناخالصی های یونی را حذف می کنند , اما آب مقطر و آب دیونیزه شده ( DI ) یکسان نیستند و برای بسیاری از آزمایش ها قابل تعویض با یکدیگر نیستند .بیایید نگاهی به عملکرد تقطیر و دیونیزاسیون , تفاوت بین آنها زمانی که شما باید از هر نوع آب استفاده کنید و یا زمانی که آنها را جایگزین یکدیگر می کنید , بیاندازیم

آب مقطر چیست و چگونه به دست می آید ؟

آب مقطر یک نوع آب معدنی است که با تقطیر تصفیه شده است . منبع آب برای تقطیر می تواند آب شرب باشد , اما بیشتر آب باران و سیلاب مورد استفاده قرار می گیرد .در این روش معمولاً , آب را می جوشانند و بخار آن را جمع می کنند . در این حالت بیشتر مواد معدنی و سایر ناخالصی های آب از آن گرفته می شود .اما خلوص آب منبع مهم است , زیرا ممکن است آب منبع بعضی از ناخالصی ها مانند جیوه و یا مواد آلی فرار داشته باشد که آنها همراه آب تبخیر می شوند و نمی توان آنها را به روش تقطیر از آب جدا کرد .

دانشمندی در حال پر کردن بالن حجمی با آب یونیزه از دستگاه یونیزاسیون آب نصب شده بر روی دیوار .Getty  , Hunt stock آب شرب یا آب باران و یا آب مقطر در یک بستر مبادله ی یونی به رزین حاوی بار الکتریکی وصل می شوند .معمولاً برای ترکیب بار مثبت و منفی با یکدیگر , به بستری حاوی یون های مثبت و منفی نیاز داریم . کاتیون و آنیون های آب با H+ وOH_  به کمک رزین باردار واکنش می دهند و آب تولید می کنند .

آب دیونیزه واکنش پذیری بالای دارد و در معرض هوا به سرعت خواصش تغییر می کند . PH آب دیونیزه ۷ است. اما خیلی سریع با دی اکسید کربن در هوا واکنش می دهد و دی اکسید کربن را در خود حل می کند .CO2  حل شده در آب H+ و HCO3_   تولید می کند وPH  آب را تا ۵  یا ۶ پایین می آورد . یونیزاسیون گونه های مولکولی مانند شکر و یا ذرات و مولکول های آلی مانند باکتری ها و ویروس ها را از آب جدا نمی کند .

ویژگیهای شیمیایی و فیزیکی :

PH آب مقطر ( دیونیزه ) خنثی و در حدود ۷ می باشد.
به علت عدم وجود مواد محلول، خاصیت خورندگی ندارد.
دمای جوش آن بدلیل خالص بودن پایین تر از آب طبیعی می باشد.
آب مقطر ( دیونیزه ) همانند آب معمولی، نوشیدنی مطلوب و گوارایی نیست و طعم خود را به دلیل حذف یون ها موجود، از دست داده می شود.

موارد کاربرد :
  • میکروبیولوژی
  • دستگاههای کروماتوگرافی ( HPLC )
  • صنعت نانو
  • صنعت آبکاری
  • صنعت داروسازی ( آماده سازی حلال و … )
  • صنعت خودرو ( آب رادیاتور ، شیشه شور ، باتری خودرو و … )
  • مصارف پزشکی ( دستگاه اتوکلاو ، دستگاه لیزر و … )
  • مصارف خانگی (دستگاه رطوبت ساز سرد و گرم ، اتو، بخارشورها، شستشوی حیوانات و…)
  • مصارف صنعتی ( خنک سازی قالب های صنعتی ، چیلر ، برج خنک کننده و …)
  • تولید مواد شوینده و شامپو
  • عطرسازی
  • استانداردهای کالیبراسیون
  • و بسیاری از کاربردهای دیگر …
  • نوامبر 22, 2021